Blog entry by Dante Toosey

Anyone in the world

Λάρισα Από τον Ιανουάριο Κατασκευή ιστοσελίδων για Παθολόγος Λάρισα έρχονται αιφνιδιαστικά λουκέτα σε κρατικές υπηρεσίες Σητεία Λάρισα - Κατά το πρότυπο της ΕΡΤ θα κλείνουν μικροί και μεσαίοι δημόσιοι οργανισμοί για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να Δημιουργια eshop Λάρισα: Digital Marketing Λάρισα: Digital Marketing Λάρισα: Αναγνώριση Τάσεων Τεχνολογική καινοτομία Ανάλυση των αναγκών απολυθούν το επόμενο έτος..."

Από ΕΡΤ, αμυντικές βιομηχανίες και επίορκους οι 4.000 απολύσεις Λάρισα

Από τον Ιανουάριο έρχονται αιφνιδιαστικά λουκέτα σε κρατικές υπηρεσίες - Κατά το πρότυπο της ΕΡΤ θα κλείνουν μικροί και μεσαίοι δημόσιοι οργανισμοί για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν το επόμενο έτος

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στον «προγραμματισμό» και την συμφωνία με τους δανειστές για 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Μετά την πρωινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα Τόμσεν, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωνε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν 4.000 απολύσεις, στις οποίες θα προσμετρηθούν «οι όποιοι απολυμένοι από τις αμυντικές βιομηχανίες», οι επίορκοι υπάλληλοι αλλά και οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (παρά τις χθεσινές πληροφορίες ότι η τρόικα δεν δέχεται να προσμετρηθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ τις οποίες το ίδιο στέλεχος διέψευσε).

Σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη μέχρι το τέλος του έτους θα επιταχυνθεί η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων που κρίνουν αν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν οριστικά από τις υπηρεσίες τους.

 

Η πιο σημαντική είδηση όμως έρχεται για τις 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που σύμφωνα με τα κείμενα των μνημονίων πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014. Σύμφωνα με όσα είπε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την πρωινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους κυρίους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ οι μεγάλες κρατικές υπηρεσίες που θα αποφασιστεί να κλείσουν δεν θα εκκαθαριστούν με την μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου». Ωστόσο, όπως είπε ο κυβερνητικός παραγοντας, η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα εφαρμοστεί σε μικρούς και μεσαίους κρατικούς οργανισμούς στους οποίους θα μπει λουκέτο προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να σταματήσουν να μισθοδοτούνται από το κράτος το επόμενο έτος.

Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη επισήμανε ότι η τρόικα έδωσε άτυπη παράταση για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της κινητικότητας ακόμη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία αυτή που αρχικώς προγραμματιζοταν να τελειώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2014.

Σύμφωνα με όσα είπε το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει «κόκκινες κάρτες». Μάλιστα κατά την άποψη που εξέφρασε συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη αναγνωρίστηκε από την πλευρά της ομάδας Τόμσεν ότι έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές πρωτοβουλίες όπως τα θέματα των προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.

Στην σημερινή συνάντηση τα μέλη της τρόικας φέρονται να έθεσαν για πρώτη φορά θέμα Δημιουργια eshop Λάρισα: Ανάλυση των αναγκών συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Πρόκειται για περίπου 4.000 με 6.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει αλλά συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές διαταγές. Στην σημερινή συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με την ομάδα Τόμσεν δεν ξεκαθαρίστηκε αν τελικά θα προσμετρηθουν οι περίπου 4.000-6.000 συμβασιούχοι θα συμπεριληφθούν στους υπό απόλυση υπαλλήλους,

Λάρισα Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork" allowfullscreen="" webkitallowfullscreen="" mozallowfullscreen="" style="width: 640px; height: 480px;" itemprop="video" itemscope="" itemtype="http://schema.org/VideoObject" frameborder="0" height="480" width="640">

<span itemprop="name" content="Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο"></span>

<span itemprop="description" content=""></span>

<span itemprop="duration" content=""></span>

<span itemprop="thumbnail" content=""></span>

<span itemprop="width" content="640"></span>

<span itemprop="height" content="480"></span>

prok1.jpg

prok2.jpg

prok3.jpg

prok4.jpg

Λά κόμμακόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι κόμμακόμματα

Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ κόμμακόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε - για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

Λάρισα

source: http://www.protothema.gr/politics/article/329982/apo-ert-amudikes-viomihanies-kai-epiorkous-oi-4000-apoluseis/

Λάρισα…