Blog entry by Lamont Follett

Anyone in the world

De siste 12 årene har ikke Dr. Steve Mount spist på tirsdager, torsdager og lørdager. De dagene er øremerket til faste.

I 2004 leste han en studie om hvordan periodisk fasting, orlistat priser i hvert fall hos mus, førte til et lengre liv. Forskningen var overbevisende nok til å prøve den. Genetikeren ved University of Maryland sier at han var litt overvektig på rundt 180 pund. I løpet av seks uker mistet han 10 pund av sin 5'11-tommers ramme.

"Det som fikk meg til å ta det opp var at det var gjennomførbart. Det som fikk meg til å gjøre det var responsen – den forbedret stabiliteten min, evnen min til å holde fokus gjennom dagen, insulinresponsen min," sa han til Global News.

"Det er ikke en krasjdiett. Det er noe som er bærekraftig.»

TWEET DETTE

KLIKK FOR Å DELE SITAT PÅ TWITTER: "DET ER IKKE EN KRASHDITT. DET ER NOE SOM ER BÆREKRAFTIG."

Intermitterende faste, som krever 12 til 24 timer med å hoppe over måltider, pleide å skape kontroverser fordi det virket ekstremt. Men forskere som studerer faste, sier at det nå er allment akseptert som et vekttap- og vektvedlikeholdsverktøy som fungerer på kort sikt og som en livslang livsstil.

HISTORIEN FORTSETTER UNDER ANNONSE

Dr. Krista Varady husker at hun presenterte sin forskning om faste for et tiår siden. Mens professorens resultater fra University of Illinois i Chicago viste at faste var lovende, ble de ikke godt mottatt.

«Leger og kostholdseksperter pleide å være veldig imot denne dietten, og jeg var tilstede og folk ville ha mange problemer med det. De tenkte på sikkerhetsproblemer, fallet i stoffskiftet og effekten på spiseforstyrrelser," forklarte hun.

TWEET DETTE

KLIKK FOR Å DELE SITAT PÅ TWITTER: "LEGER OG DIETETTER PLEDE VÆRE VELDIG MOT DENNE DIETEN, OG JEG VILLE PRESENTERE OG FOLK VILLE HAVE MANGE PROBLEMER MED DET. DE TENKTE PÅ SIKKERHETSSPØRSMÅL, OG DROPPET PÅ METODER Spiseforstyrrelser," forklarte hun.

Fasten gjennomgår imidlertid en renessanse.

"Folk får mye mer tillit til det fordi vitenskapen står bak det. Det fungerer, og det skader ikke folk på noen måte. Klinikere er mye mer positive til det, sier Varady til Global News.

TWEET DETTE

KLIKK FOR Å DELE SITAT PÅ TWITTER: "FOLK FÅR MYE MER TILLIT TIL DET FORDI VITENSKAPEN ER BAK DET. DET FUNGERER OG DET SKADER IKKE FOLK PÅ NOEN MÅTE. KLINIKERE ER MYE MER POSITIVE TIL DET,"WS.

Hennes over tiår lange periode i akademia har satt faste om dagen - hun kaller det Every Other Day Diet - på prøve på mange måter.

LES MER: Denne maten vil få deg til å føle deg mettere hvis du prøver å gå ned i vekt

I korttidsstudier lærte hun at de som faster en dag ikke overstadig neste dag i det hele tatt. På det meste ville de spist omtrent 10 til 15 prosent flere kalorier når de brøt sin daglange faste. Til tross for en liten økning var kalorireduksjonen fortsatt nok til å se vekttap.

I andre studier hadde frivillige lavere LDL-kolesterol- og triglyseridnivåer, blodtrykket og insulinnivåene ble forbedret, og de fikk beskyttelse mot hjertesykdom og diabetesrisiko.

HISTORIEN FORTSETTER UNDER ANNONSE

Journalister lurte på om frivillige hadde energi til å trene. I 12 ukers studier fikk de som fastet i oppgave å trene når de ville tre ganger i uken - det viser seg at mange valgte å trene på fastedagene over festdagene.

Relaterte nyheter

8 sunne vaner å ta i bruk i 2016

5 sunne hurtigmatbytter

"Det gjorde ikke noe fordi folk følte denne energiøkningen. De hadde ikke noe problem med å trene," forklarte Varady.

LES MER: Følg dette ene tipset hvis du prøver å gå ned i vekt, antyder studie

(På hennes fastemetodikk har pasienter lov til å spise ett 500-kalorimåltid om dagen. Hvis trening legges inn i ligningen, anbefalte Varady å spare måltidet for å fylle bensin etter trening. Det ideelle måltidet er to kyllingbryst - ca. 70 gram protein - på en seng med salat og grønnsaker fordi den er rik på protein, fiber og næringsstoffer, rådet hun.)

Alternativ dag faste var også innen rekkevidde for overvektige frivillige. Alle gruppene hadde problemer med irritabilitet og sultplager under de første forsøkene, men disse følelsene forsvant innen 1,5 uker, sa hun.

Det spilte ingen rolle om frivillige var på dietter med høyt fett eller lavt fett også. En annen studie av henne avslørte at de på en fettrik diett jukset mindre og gikk ned litt mer i vekt enn sine fettfattige kolleger.

Hvor mye folk taper på en periodisk faste, avhenger av deres høyde og vekt. Varady sier at det dreier seg om ett til tre kilo vekttap, mens de som veier mer går ned opptil fem kilo.

HISTORIEN FORTSETTER UNDER ANNONSE

LES MER: Vil Paleo-dietten gjøre deg feit? Hvorfor denne kontroversielle studien irriterer harde supportere

Brad Pilon, den kanadiske forfatteren av Eat Stop Eat, sier at vekttap er omtrent 0,5 kilo ekte kroppsfett. Innledende vekttap kan virke bratt på grunn av vannvekt.

"På en dag du ikke spiser på 24 timer, er du garantert å gå ned en tredjedel eller et halvt kilo av ikke-vannvekt som hovedsakelig er fra kroppsfett," sa Pilon til Global News.

"Sannheten er at periodisk faste er en måte å skape sakte, jevnt vekttap på."

TWEET DETTE

KLIKK FOR Å DELE SITAT PÅ TWITTER: "PÅ EN DAG DU IKKE SPISER PÅ 24 TIMER, ER DU GARANTERT AT DU MISTER EN TREDJE ELLER ET HALVTE PUND AV EKSTRA VEKT SOM STORST FRA KROPPSFETT," PILON TOLDWS. /PP"Sannheten ER INTERMITTERENDE FASTING ER EN MÅTE Å SKAPE LANGT, STADIG VEKTTAP."

Varady sa at funnene hennes peker på at folk mister opptil 90 prosent av fettet ved å faste, mens folk som reduserer kalorier og sakte går ned i vekt, mister omtrent 75 prosent av kroppsfettet.

Pilons fastemodell går ikke slankekurer på en hel dag hvis det ikke passer timeplanen deres. I stedet kan de starte etter ethvert måltid, og sikte på hvor som helst mellom 12 og 24 timer. Pilon faster minst en gang i uken, og det har hjulpet ham å gå ned 20 pounds og opprettholde den samme vekten han hadde på universitetsdagene - en mager 175 pounds, sa han.

LES MER: 9 diett- og vekttapfeil du gjør

Kroppen din renner av forbrennende mat du nettopp har spist som drivstoff, men når den maten er tappet ut, vil den gå til fettreservene dine, forklarte Pilon.

HISTORIEN FORTSETTER UNDER ANNONSE

"Hele hensikten med kroppsfett er å kunne brenne det når mattilførselen er knapp," sa han.

Faste har dype røtter i evolusjon, religion og i mange kulturer som stolte på helsefordelene i århundrer, ifølge Dr. Mark Mattson, sjef for US National Institute on Aging.

"Måten vi spiser nå er bygget rundt tre store måltider om dagen pluss snacks ... men vi er genetisk innrettet for å gå uten mat i lengre perioder og fungere godt. Hvis hjernen og kroppen vår ikke fungerte bra, ville vi ikke ha overlevd, sa Mattson.

Han har studert faste siden 1996. Han har ikke spist frokost på 35 år og hopper over et måltid nesten daglig i fasterutinen.

"Det er mer enn én fysiologisk effekt på faste som ser ut til å være bra for helsen," sa Mattson til Global News.

I sin forskning på mus fant han at å ha dem faste annenhver dag forlenget deres forventede levetid med 30 prosent.

LES MER: 6 misoppfatninger om ernæring og sunt kosthold

Da Mattson lekte med faktorer, som hukommelsestap og hjertehelse, var musene som var på fasteregimer mye mer motstandsdyktige til å avverge sykdom.

HISTORIEN FORTSETTER UNDER ANNONSE

de foreløpige funnene Mattson går gjennom nå, fant han ut at fastende gnagere som hadde kreft og fikk kjemoterapi, ga bedre resultater med å drepe kreftceller sammenlignet med jevnaldrende.

Varadys funn hos mus fant at fasting også reduserte kreftrisikoen totalt sett.

Den gode nyheten for de som prøver å gå ned i vekt er at faste – hvis det innlemmes i livsstilen din regelmessig – ikke er det samme som jojo-slanking, sier Varady.

I en årelang studie fikk hun slankere på annendags faste miste ni prosent av kroppsvekten i løpet av seks måneder. I den påfølgende halvdelen av forsøket beholdt gruppen sin nye vekt.

Ekspertene lover at faste også er mulig. For Pilon er en 24-timers tidsramme lettere å overholde i stedet for et måneder langt forsøk på å logge måltider i en matdagbok og telle kalorier.

«Når du er ferdig, er du ferdig. Det er en positiv forsterkning, så det er en annen tilnærming til kaloribegrensning," sa Pilon.

"Psykologisk er det lettere å fokusere på noen få dager i uken enn å måtte bekymre seg for å telle kalorier ved hvert måltid," sa Mattson.

TWEET DETTE

KLIKK FOR Å DELE SITAT PÅ TWITTER: «PSYKOLOGISK ER DET LETTERE Å FOKUSERE PÅ NOEN FÅ DAGER I UKEN ENN Å MÅ BEKYRE OM AT TELLE KALORIER VED HVERT MÅLTID», SA MATTSON.

Tips: Hvis du tenker på å ta opp periodisk faste, har ekspertene disse tipsene:

Drikk åtte til 12 glass vann: Et flertall av vannkildene våre kommer fra mat, så fyll på vann på fastedager, sier Varady. Hvis du har hodepine eller migrene, kan det skyldes mangel på hydrering. Te og svart kaffe er sikre bud på fastedager.

Velg en travel dag: Hvis du sitter hjemme uten noe å gjøre, vil du ha mat på hjertet hele dagen, sier Pilon. Velg en dag hvor du vil være sosial eller ha prosjekter på farten, så du kan være for opptatt til å ane at du har gått glipp av et måltid.

Festdagene dine bør ikke være godbitdager: Pilon-pauser har faste ved å gå tilbake til sin vanlige rutine - han tar tak i Tim Hortons, han vil ha en sandwich til lunsj og middag med familien. Dine ikke-fastedager bør ikke være juksedager der du overunner deg søppelmat.

Ikke fast hvis du har å gjøre med andre helseproblemer: Varady sier at fasting ikke er en god idé hvis du har en historie med overspising eller andre spiseforstyrrelser. Hvis du er gravid, diabetiker eller har lavt blodtrykk, bør du rådføre deg med legen din før du vurderer en faste også.